вторник, 12 април 2011 г.

Кексчета с шоколад и кокос




Необходими продукти:

3 яйца
150 г. меко масло
150 г. брашно
1/3 пак. бакпулвер
50 г. кокосови стърготини
160 г. захар
100 г. шоколад

Приготвяне:

В подходяща дълбока купа се разбиват хубаво яйцата и захарта. Прибавя се разтопеното и леко охладено масло, след което постепенно се прибавя брашното, размесено с бакпулвера. След получаване на хомогенна смес се добавят кокосовите стърготини и шоколадът, начупен на парченца и се разбърква внимателно, за да се разпределят съставките добре навсякъде. Сместа се разпределя в малки кексови формички или в голяма продълговата форма за кейк (намазана с масло или покрита с хартия за печене) и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути (тъй като всяка фурна пече различно, следете печенето). Кексчетата се освобождават от формичките след като се поохладят и се консумират, когато изстинат напълно (ако имате търпение да ги дочакате :)).


Разчупени още топлички, отвътре изглеждат така:


Съчетанието от вкусове е вълшебно! Рецептата е на моя любимка - прекрасната Sophie Dudemaine. Нейните кейкове са наистина фантастични. Опитайте и да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар